X
Aradığın kriterlere uygun ürün bulunamadı.
Aradığın kriterlere uygun ürün bulunamadı.
İlgili Kategoriler
İlgili Markalar

NBA Başlıyor | Sezon Öncesi Değerlendirme


Yıldızlar sahaya iniyor. Büyük heyecan başlıyor. Basketbolun en üst seviyesi NBA nihayet 19 Ekim’de sahne alıyor.

Geçen sene, büyük sakatlıkların damga vurduğu sezonda Phoenix Suns’ı eleyen Milwaukee Bucks mutlu sona ulaşmıştı. Giannis Antetokounmpo’nun finaller MVP’si olurken, Chris Paul yine şansızlığının kurbanı olmuştu.

Sezon bittiğinde ise takımlar, yeni sezon için hedefleri ölçüsünde yaptıkları hamleler ile yeni sezona hazır girmek isterken, draft seçimleri lotarya takımlarına umut verdi. Başarı hedefleyen takımlara ise yaptıkları takaslar ve sözleşmesi biten oyuncularla imzalanan kontratlar güçlerine güç kattı.

Spektaküler smaçlar, akıl almaz asistler, insanüstü savunma performansları ve fanatiği olduğumuz NBA yıldızlarına nihayet kavuşuyoruz. NBA heyecanına Sneaks Up olarak bizde ortak olurken, başarı hedefleyen takımların yeni sezon öncesinde off season’dan aklımızda kalanları ve bizleri nelerin beklediğine dair görüşlerimizi sizlere aktarmaya çalıştık.


Son Şampiyon Kadrosunu Korudu
Sneaks Up
2020-21 sezonunu şampiyon tamamlayan Bucks, yeni sezona da aynı mantalite ve oyuncu grubunu koruyarak giriş yapıyor. Giannis liderliğinde domine ve savunma odaklı oyununu rakibe dikte etmeye çalışarak yine rakiplerine üstünlük kurmaya çalışacak olan Bucks, yaz döneminde takımına önemli bir ekleme yapmış değil.


Brooklyn'de Yine Kaos
Sneaks Up
Her şeyin yolunda gittiğini düşünün. 2021-22 NBA sezonu şampiyonu Brooklyn Nets diyebilecek kadar emin konuşabiliriz. Ancak kendi iç dünyasında git gide kaybolan bir Kyrie Irving gerçeği var. Dünya normlarına olan karşı duruşlu birinin aşı karşıtı olmaması herhalde çok saçma olurdu. Kyrie’de tabi ki Covid önlemlerini yok sayarak hiç aşı olmadığı için NBA Covid protokol kurallarına göre birçok maçı kaçırmak zorunda kalacak. Yelkenleri suya indirmez ise sadece normal sezon değil playoff maçlarında da oynaması zor görünüyor. Yukarda dediğimiz gibi, eğer her şey yolunda giderse Patty Mills ve Paul Millsap gibi önemli hamlelerle önümüzdeki sezonu şampiyon bitirmemeleri için hiçbir neden yok. Unutmamak gerekir ki takımda hala Kevin Durant ve James Harden var.


Umut Vadeden Atlanta Hawks
Sneaks Up
Geçen sezon, tüm NBA’de yaşanan sakatlıkları fırsat bilip birkaç yıl sonra beklenilen patlamayı yapan Hawks, Trae Young, Bogdan Bogdanvic ve John Collins’li genç kadrosu ile konferans finaline yükselip taraflı tarafsız herkesin sempatisini kazanmıştı. Hatta Trae Young sakatlık yaşamasaydı bir NBA finali hatta şampiyonluk ihtimalinden bile söz edebilirdik. Yeni sezonda da bu genç ve potansiyelli kadrosunu koruyan Atlanta ekibi, daha tecrübeli ve olgun bir oyun sahaya yansıtırsa hiçbir şeyin sürpriz olmayacağını söylememiz gerekiyor.


Miami Heat Çok İddialı
Sneaks Up
Bir sezon öncenin NBA finalisti olan Miami Heat, ardından gelen şansızlıklar ve yorgunluktan dolayı kendini zar zor Playoffa atan ve ilk turda elenen bir takımdı. Potansiyel ve kadro olarak NBA’in elit takımları seviyesinde olan Miami ekibi, oyunu yönlendirmekte olan eksiğini kısa vadede en iyi katkı verecek oyuncu ile kapadılar. O isim Kyle Lowry. 2018’de şampiyonluk yaşamış veteran gaurd ile beraber neredeyse her parçası tam olan Heat, yeni sezonda sevenlerini oldukça heyecanlandırmış durumda. Butler ve Adebayo liderliğinde son derece komple bir takım oluşturan Koç Spolstra, bakalım takımı şampiyonluğa taşıyabilecek mi?


Veteranlar Şehri Los Angeles
Sneaks Up
Çok değil, sadece 1 sene önce NBA şampiyonluğuna ulaşan Lakers, yorucu ve ağır bir sezonun ardından Suns’a kaybederek playofflara ilk turda veda etmişti. Off Season’da takımını görece güçlendiren Lakers, isim olarak oldukça etkileyici görünse de personel olarak oldukça yaşlı bir grup oluşturdu. Pope, Schroder ve Caruso’yu gönderip Howard, Carmelo, Ariza ve Westbrook gibi veteran oyunculara yönelen Los Angeles’ın, uzun soluklu NBA sezonunda nasıl bir performans göstereceği merak konusu. Ancak gün sonunda takımda hala LeBron James ve Anthony Davis var. Unutulmamalı ki bu iki oyuncu Playofflarda sağlıklı olursa o takımın şampiyon olmaması için hiçbir neden yok.


Clippers Artık Şampiyonluk İstiyor
Sneaks Up
Kawhi ve George Los Angeles’ta buluştuğundan beri bir türlü takımı şampiyonluğa götürecek olan o hamleyi yapamadı Clippers. Geçen sene Kawhi sakatlanmasaydı belki bir şansları olabilirdi, ancak bu her takım için geçerli. Yeni sezona Eric Bledsoe ve Justice Winslow hamleleriyle giren Clippers, çılgın takım sahipleri Steve Ballmer ve playofflarda yükselişe geçen genç oyuncularıyla birlikte büyük ödülü kazanmaya çalışacak.


Phoenix Suns
Sneaks Up
Geçtiğimiz sezon büyük bir sürprize imza atarak NBA Finallerine yükselen Suns, 2-0 öne geçtiği final serisinde Bucks’a 4-2 yenilerek hayal kırıklığı yaşamıştı. Kadrosundaki ana rotasyonu koruyarak yeni sezona giriş yapan Phoenix ekibi, Chris paul ve Devin Booker önderliğinde yine sağlam ve istikrarlı oyun tarzını sahaya yansıtarak rakiplerine üstünlük kurmaya çalışacak.


Dallas Mavericks
Sneaks Up
Dallas’tan bahsedeceksek eğer Luka Doncic’ten başlamamak olmaz tabii ki. Geçtiğimiz 2 sezondur Playofflarda Clippers’a kaybeden Mavericks, bir sonraki seviyenin kıyısından dönüp duruyor. Doncic’in sihri karşısında birçok takım ne yapacağını bilemezken bu durumun devam edeceğini hatta git gide daha önlemsiz bir oyuncu haline geleceğini söylemek yanlış olmaz. Porzingis ve diğer parçalar Doncic’e ayak uydurabilirse Dallas’ın aynı Doncic gibi sınırları olduğunu söylemek zor.