X
Aradığın kriterlere uygun ürün bulunamadı.
Aradığın kriterlere uygun ürün bulunamadı.
İlgili Kategoriler
İlgili Markalar

Air Jordan Hakkında Bilmediğiniz 10 Şey

Sadece basketbolun değil tüm zamanların belki de en ünlü sporcusu olan Michael Jordan'ın ismini alan ikonik marka Jordan'ı bilmeyen yoktur.
Nerede görsek tanıyacağımız o eşsiz Jumpman logosu ve hikayeleriyle yıllarca değerini kaybetmeyen ikonik retro serilerini biliyorsunuz. Ancak markanın oluşumunda ve perde arkasında yaşanan ufak ve şaşırtıcı detaylar tabii ki yok değil. Sizin için basketbolundan ve markasından ilham aldığımız Air Jordan hakkında bilmeme ihtimaliniz olan 10 şaşırtıcı bilgiyi derledik. İyi okumalar...


Sadece Hayal Et! JORDAN x adidas İş Birliği

Sneaks Up

Michael Jordan 1984'te Kuzey Carolina Üniversitesi'nden ayrıldığında Nike ile değil Adidas'la imzalamak istemişti. Kendisini tam anlamıyla bir ‘’adidas delisi’’ olarak tanımladıktan sonra menajerine, adidas şirketinin sunduğu teklif, istediğim rakama yakın olsun yeter dedi. Ancak adidas’ın kaybı bir miktar paradan fazlası oldu.




Air Jordan "Wings" logosu nasıl yaratıldı?

Sneaks Up


Air Jordan ‘’Wings’’ logosunun ilk çizimi, Nike'tan Peter Moore tarafından çizildi, "Air Jordan" adı aslında David Falk tarafından tasarlandı. Ve şimdi inanmak zor olsa da, Falk Jordan'dan bir basketbolcudan çok bir tenis oyuncusu gibi davranmasını istiyordu - çünkü o zamanlar imza ürününü alınan kişiler tenisçilerdi. Hak vereceksiniz ki Falk, Jordan 1’lerden sonra tenisçilerin birer basketbolcu gibi davranmalarını istemiş olabilir.




İnsanlar ilk Air Jordan 1'in satacağı konusunda şüpheliydi.

Sneaks Up

Michael Jordan, Air Jordan 1'ler tasarlandığında ve pazarlandığında kendini kanıtlamamış bir çaylaktı ve 65 $ 'lık bir satış fiyatı herkesin Jordan 1'leri satın alacağı konusunda şüphe uyandırıyordu. Ancak Michael Jordan’ın tarihi çaylak performansıyla beraber NBA'deki en heyecan verici oyuncu olarak ortaya çıktı ve ayakkabılar satışa çıkarıldıktan kısa bir süre sonra tükendi.




Air Jordan 11 bir çim biçme makinesinden ilham alındı.

Sneaks Up


Tinker Hatfield'ın Air Jordan tasarlarken garip yerlerden ilham aldığı bir sır değil, belki de hiçbir durum bir çim biçme makinesinin bugüne kadarki en ikonik Jordan'ın doğmasına yardımcı olduğu kadar tuhaf değildir. Patent rugan deri, sayısız spor ayakkabıda kullanıldı, ancak Air Jordan 11'e değer bir ekleme olması dışında fonksiyonel bir amaca hizmet ettiğini ve ışık tuttuğunu hatırlamakta fayda var.


Jordan Markası ne zaman yaratıldı?

Sneaks Up

Air Jordan 13'ler 1997'de satışa çıktığında, ilk kez Jordan Markası adı altında piyasaya sürüldü. Bu uzun zamandır David Falk'ın en başından beri istediği bir şeydi ve bunu Strasser ve Moore 1987'de istemişti. On yıl sonra nihayet zamanı geldi. CEO Jordan oldu. Ayakkabılar, Air Jordan Trainers ve Team Jordan ile birlikte ilk kez imzalı ayakkabılardan daha fazlası haline geldi.


Michael Jordan 1998 yılında Air Jordan 1 giydi.

Sneaks Up

Jordan tekrar emekli olmak üzereyken, 8 Mart 1998'de Madison Square Garden'daki son maçı olması muhtemel olan bir çift OG Air Jordan 1'i harcamaya karar verdi. LeBron, Knicks taraftarından çok fazla sevgi ve hatıraya sahip olduğunu hisseden ilk oyuncu değildi. Jordan'n ayakları, ilk NBA yıllarına göre 1 numara büyümüştü, ancak bu durum benzersiz MSG taraftarlarının tarihe tanıklık etmesini engellemedi. 47 sayı, 8 ribaunt, 6 asist, 3 top çalma ile oynarken parmakları kan içinde ve bilek ağrılarıyla maçı noktalıyordu.


Air Jordan çıkış tarihleri neden Cumartesi günü?

Sneaks Up

Air Jordan’ların neden cumartesi günleri satışa çıkarıldığını hiç merak ettiniz mi? Jordan almak için okuldan kaçmasınlar diye. Sneaker sırasına girmek için Cuma veya Çarşamba derslerini kaçırmaları gerekiyor. Okul müfredatları için kesinlikle önemli bir uygulama. Öğretmenler minnettar olmalı.


Tinker Hatfield, Michael Jordan ilk kez emekli olduğunda hala Air Jordan tasarlıyordu.

Sneaks Up

Jordan, tam zamanlı beyzbol kariyerini sürdürmek için NBA'den ayrıldıktan sonra, Tinker Hatfield'a Air Jordan anlaşmasını bitirmesi ve yeni şeylere geçmesi söylendi. Ancak Tinker, Mike'ın henüz basketbolla işinin bitmediğini düşündü ve sanki hiç emekli olmamış gibi yeni Air Jordan'lar tasarlamaya devam etti. Onun tutkusu ve inancı olmasaydı, İkonik Jordan serisi 8. ayakkabıdan sonra sonra sonlanmış olabilirdi.


Michael Jordan heykeli neden Air Jordan 9 giyiyor?

Sneaks Up

Michael Jordan heykelini Chicago Bulls stadı United Center dışında tasarlamanın zamanı geldiğinde, Air Jordan 9'lar farklı dış görünüşleri nedeniyle seçildi. Tabii ki, AJ 9’lar aynı zamanda Mike'ın 1998'de ikinci kez emekli olmadan önce Bulls olarak hiç oynamadığı tek Air Jordan oldu.


Solak Michael Jordan

Sneaks Up


Michael Jordan’ın sağlak bir basketbolcu olduğunu bilmeyen yer yüzünde çok az kişi vardır. Ancak herkesin duyunca hayret ettiği bir durum var. İkonik Jumpman logosu çekimlerinde, Majesteleri sol eliyle topu tutuyor ve yıllarca aklımıza kazınacak olan o ikonik logo ortaya çıkıyor. Evet o ikonik siyah siluette Jordan topu sol eliyle tutuyor.