X
Aradığın kriterlere uygun ürün bulunamadı.
Aradığın kriterlere uygun ürün bulunamadı.
İlgili Kategoriler
İlgili Markalar

Dennis Rodman ve Bilinmeyen Hikayeleri

1961 yılında New Jersey’de dünyaya gelen Dennis Rodman, mali durumu iyi olmayan bir ailede büyüdü. Lise çağlarının sonuna doğru evden ayrıldı ve tam anlamıyla hayatının ilk dönüm noktalarını o zamanlar yaşadı. Kötü alışkanlıklara bulaşabilir, bağımlı olabilir ya da öldürülebilirdi. O basketbol topunun sesini seviyordu, sıra dışı giyim tarzı ve tavırlarıyla.

Bir şekilde 1983 yılında Southeastern Oklahoma State üniversitesi için parkede yer alan ‘The Worm’ lakaplı oyuncu, 1986 yılında ikinci tur ikinci sıradan Detroit Pistons seçimi olarak NBA’ye ayak basıyordu. Ancak daha sonrası tam bir roller coster!

Kendi sert, acımasız oyun tarzıyla çok iyi uyuşan Detroit Pistons'la, 80’lerin sonunda 2 şampiyonluk kazandı. Michael Jordan önderliğinde Chicago Bullsla da 3 şampiyonluk kazanan ‘The Bad Boy’, her ne kadar başarılı gözükse de kendine has arıza kişiliği ve aykırı tarzıyla NBA kariyeri boyunca bizlere oldukça ilginç hikayeler sunmaktan da kaçınmadı. Bizde NBA kariyeri boyunca yaşadığı Dennis Rodman’ın bilinmeyen hikayelerini sizin için derledik. İyi okumalar.


Ribaund Canavarı

Sneaks Up

Dennis Rodman her zaman savunma yetenekleri ile ön planda oldu. Özellikle nasıl bir Ribaund canavarı olduğunu bilmeyen yoktur. Rodman bu algılara öylesine kavuşmadı. 1993 yılında Spurs’te iken Aralık ayının ilk 3 haftasında sayı atamayıp en az 24 ribaund aldığı 3 maç vardı. 1 Aralık’ta Hornets’e karşı 0 sayı atıp 28 ribaund alan Rodman, bu istatistik ile hiç skor bulamayıp en çok ribaund alan isim olarak ilginç bir rekora da imza atmış oldu.


Saç Boyatma işi biraz uzadı!

Sneaks Up
Aykırı tarzı ile kendinden her zaman söz ettiren Rodman, bu sefer biraz fazla ileri gitti. Sık sık saçlarını farklı renklere boyatan çılgın kahramanımız, Spurs’un stadyum açılışına sadece saçlarını boyattığı için 30 dakika geç giriş yaptı. Kendisinin bu durum ile ilgili görüşleri ise şu şekildeydi; ‘’Kahretsin Beyazlatma işi çok uzun sürdü!’’




Craig Sager’a teşekkürler

Sneaks Up

1993’te özel hayatı ile ilgili bir çok sorun yaşayan Dennis, hayati anlamda çok önemli bir sınırdaydı. Elinde bir çok not ile intahar etmeyi düşünen yıldız oyuncuyu efsanevi NBA muhabiri Craig Sager bu aptalca düşüncesinden vazgeçirdi. Maçtan sonra Rodman’ın ruhsal durumunu anlayan Sager, kendisine uyarılar yaptığını ve vazgeçirmeye çalıştığını söyledi. Dennis Rodman ise 2016’da Sager’ın ölümünün ardından yaptığı açıklamada şunları twitledi. ‘’ Yardıma ihtiyacım olduğunda hayatımı kurtardığı için Sager’a teşekkür ederim.’’


Penny Marshall ile olan yakınlık

Sneaks Up
NBA’den sonra en yakın arkadaşlarından biri ünlü yönetmen Penny Marshall’dı. Penny’nin NBA maçlarına sık sık gitmesi üzerine samimi oldular. 2018 yılında Marshall’ın ölümünün ardından damadının açıklamaları ikili arasındaki bağı özetliyordu. ‘’ 2012 yılından itibaren Rodman hakkında bir belgesel ile uğraşıyordu. Sanırım onda kendisini gördü. Hayattaki geçirdiği zor zamanlar ve iniş çıkışlar.’’




NBA Finalleri vs WCW

Sneaks Up
Rodman’ın bile delilik sınırlarını zorlayan bir hikaye ancak şaşırtıcı değil. WCW etkinliğinde ünlü güreşçi Hulk Hogan ile görünen Rodman, 1998 NBA finalleri sırasında Amerikan güreşi etkinliğine katılmak için antrenmana katılmadı. Anlaşılan Last Dance belgeselinde bahsedilen Vegas kaçamaklarından birini finallerde yapmış görünüyor.




The Coyote’a kafa!

Sneaks Up

Pre season maçında Spurs’un ünlü maskotu ‘The Coyote’ a kafa attı. Oldukça beklenmedik bir ana tanıklık eden basketbol severleri şaşırttığı kadar eğlendirdi de. İlginç olay ile ilgili şunları söyleyen Rodman tam olarak kendinden beklenen cevabı verdi. ‘’ Bazen basketboldan sıkılıyorum. Eminim ki taraftarlar da sıkılıyor. Bende kendim ve onlar için işleri eğlenceli hale getirmek adına bazı şeyler yapıyorum.’’


Bench’te B. Dalton esintileri

Sneaks Up

Detroit’te ki son zamanlarında zihinsel anlamda sakinliğe ulaşan oyuncu, çok fazla sakinliğe ve rahatlığa ulaşmış olacak ki maç esnasında ayakkabılarını çıkarmış dergi okuyordu. O dönemin Spor yazarlarından Michael Wilbon’un söylediği gibi ‘’ Gemide, kabin memurundan cin ve meyve suyu bekler gibi bir hali vardı. Tanrı şahidim olsun Dennis ayakkabılarını çıkarmış bir dergi okuyordu. Oyun sırasında! Sanki B. Dalton’da imiş gibi.


Nereden geldiğini biliyor

Sneaks Up

NBA kariyerinin başlarında Detroit şehir merkezine gidip evsizlere 100’er dolar verdi. 1990’da New York Times’a yaptığı açıklamada ‘’ Dışarda bu paraya benden daha çok değer veren çok fazla insan var. Herkese yardım edemezsin ancak bazı insanlara yardım edebilirsin. Şimdi Milyonlar kazanıyorum. 100 dolar nedir ki?