X
Aradığın kriterlere uygun ürün bulunamadı.
Aradığın kriterlere uygun ürün bulunamadı.
İlgili Kategoriler
İlgili Markalar

AIR FORCE 1 40. YILINI KUTLUYOR



Gücün 40. Yıldönümü Kutlanıyor

Basketbol sahasından müzik ve sokak kültürünün bir parçası olmasına, müzisyenlerden sanatçılara ve sokak giyimi ikonlarına kadar Air Force 1 her zaman bir spor ayakkabıdan daha fazlası oldu. Bahsi geçtiği her ortamda olayın seyrini ve oyunu değiştirdi. Ama bu AF1’lerle dolu ikonik 40 yılı geride bırakırken önümüzdeki 40 yıl için sahne yine görünen o ki onun olacak. Çünkü bir yerde güç varsa bu kültürün paylaşımından geçer. İşte karşınızda tarihin en ikonik sneakerlarından biri olan, her adımında buram buram kültür kokan Nike Air Force 1.  
 
AF1: İkonun Başlangıcı

Bruce Kilgore tarafından tasarlanıp adını Amerika Birleşik Devletleri Başkanı'nın içinde seyahat ettiği Air Force One uçağından aldı. 1982'de piyasaya sürüldü. Oyun ve spor ayakkabı kültüründe sonsuza dek devrim yaratan Nike Air teknolojisine sahip ilk basketbol ayakkabısıydı. İlk çıkışından bu yana 40. yaşına giren Air Force 1, köklerine sadık kalarak gelecek sezonlar için de temel moda statüsünü belirlemeye devam ederken, 40. yılını büyük bir gururla kutluyor.
 
Basketbol İçin Üretildi

 Air Force 1, Nike Air teknolojisini kullanan ilk basketbol ayakkabısıydı. Basketbol maçı için yumuşak, esnek ve yastıklamalı bir uyumun öncülüğünü yaptı. 80'lerin başında NBA oyuncuları Nike Air Force 1 giydi ve bilinirliğini yükseltmeye yardımcı oldu. Moses Malone, Bobby Jones ve Jammal Wilkes gibi NBA yıldızları sahada ayakkabıyı giydi.

1 Günde İkon olmadı

 Air Force 1, anında bir hit ya da bir gecede başarıyı yakalamadı. İlk piyasaya sürülmesinden sadece iki yıl sonra Nike, ayakkabıyı durdurmak istedi. Air Force 1'in durdurulduğu söylendiğinde, hayranlar bulabildikleri her çifti satın almaya başladı. Bu, özellikle Nike Air Force 1'in olmazsa olmaz bir sneaker haline geldiğini fazlasıyla gösteriyordu.

Müzik Bağlantısı

 Nike Air Force 1 şu anda modanın vazgeçilmezi ve Nike'ın şimdiye kadar ürettiği en tanınmış sneakerlardan biri . Air Force 1, büyük ölçüde dünya çapında rapçiler ve etkili ünlüler tarafından benimsenmesi nedeniyle popüler kültürde desteklendi. 2000'lerin başında Air Force 1, müzik endüstrisinde modanın temel unsuru haline geldi. Roc-a-Fella Records, üzerinde plak şirketinin işlemeli logosu bulunan özel bir beyaz Air Force 1 çiftine sahipti. Jay Z, Shyne, Nelly, Young Jeezy, Fat Joe ve G-Unit gibi o dönemin en büyük isim rapçileri Air Force 1'i giymekle kalmayıp albümlerde de haykırdılar.


Efsane Doğdu!

Nike Air Force 1, oyuna yumuşak, esnek Nike Air yastıklama getiren ilk basketbol ayakkabısı oldu. Bu basketbol için bir milattı.

Sneaks Up



Sneaks Up

Orijinal Altılı

Air Force 1 High olarak bilinen yüksek bilekli ikon, döneminin en önemli NBA yıldızları tarafından giyildi. Bu yıldızlar: Michael Cooper, Bobby Jones, Moses Malone, Calvin Natt, Mychal Thompsen, Jammal Wilkes




Yeniden Sahnede!

Baltimore’daki üç perakendeci, AF-1’i kraliyet mavisi ve çikolata kahvesi renk paletlerinde yeniden piyasaya sürdü ve 3000 çiftin tamamı neredeyse raflara çıkar çıkmaz tükendi. Bu bir çılgınlıktı ki bu anormal durum AF1’lerin artık sadece basketbol için değil aynı zamanda bir sneaker olduğunu gösteren bir dönüm noktasıydı.

Sneaks Up



Sneaks Up

Ayın Sneaker'ı Kulübü

Hatırı sayılır satıcılar, tek seferlik AF1 tasarımlarını piyasaya sürme konseptini keşfetmeye başladı. Tahmin edebileceğiniz gibi her model hit oldu ve hemen tükendi. Sneaker kültürü, sneakerheadler yeni ayakkabı ararlarken Baltimore’dan büyümeye başladı.




Hip - Hop'a Giriş

Air Force 1'in, dünya çapında etkili rapçiler ve sanatçılar arasındaki popülaritesi, onu sporun ötesine ve hatta bambaşka bir kültüre taşıyor. Roc-a-Fella Records plak şirketi, milenyum için işlemeli logosunu içeren zamansız, beyaz üzerine beyaz bir baskıyla sunarken bu girişimle AF1, Hip Hop kültürünün DNA’larına çoktan kazınmış oluyor.

Sneaks Up



Sneaks Up

Ay'a İlk Adım

Orijinal tasarımından 30 yıl sonra, ikonik Air Force 1 tasarımına yerleştirilen hafif Lunarlon yastıklamasıyla Lunar Force 1 ortaya çıkıyor.




35. Yıldönümü

Beyaz üstüne beyaz AF-1'i yeniden yaratmak için beş işbirlikçiye dokunan AF-100 koleksiyonu, anında sansasyon yaratan beş AF-100 tasarımı ortaya çıkardı. Bunların arasında, ilk kez "The Ten" Koleksiyonunun bir parçası olarak piyasaya sürülen ve ünlü tasarımcı Virgil Abloh’un AF-1'in bir yinelemesi olarak yorumladığı benzersiz dokunuşu da mevcut.

Sneaks Up